Marktel Explotació SA: acomiaden al secretari de la secció sindical de CGT per defensar als treballadors

El secretari general de la secció sindical de CGT a Marktel, Alex León ha estat acomiadat, en una nova acció antisindical de l’empresa reconeguda en el sector per les seves pèssimes condicions laborals.

“La repressió sindical en Marktel segueix a l’ordre del dia. Després de l’acomiadament d’altres companys i companyes de la secció sindical aquesta vegada toca acomiadar al secretari general de la secció sindical de CGT en Marktel i membre del comitè de vaga, el nostre company Alejandro León” indiquen en un comunicat de premsa els treballadors i treballadores de la secció sindical de CGT en l’empresa, que brinda serveis de teleoperadores a diverses multinacionals.


“L’acomiadament és amb el mateix modus operandi d’aquesta empresa, a través d’un acomiadament disciplinari per falta molt greu sense fonaments. Però en aquest cas, estan acomiadant a un dels principals organitzadors de la secció sindical de CGT en Marktel, que des de la seva formació al febrer de 2021 ve plantant cara als abusos de l’empresa en defensa dels drets de la plantilla”, assenyalen.

Marktel Global Services S.A, és propietat del marquès de Vivanco, i com a empresa és famosa per “ser una empresa pirata i l’única que no es regeix pel conveni de sector, sinó que gràcies a la reforma laboral del PP en 2012 i a l’acomiadament o expulsió de 15 treballadores del comitè d’empresa elegits en les últimes eleccions sindicals en 2009, van aconseguir implantar un conveni d’empresa lesiu i que no hi hagués representació sindical”.

La secció sindical de CGT assenyala que són ells, al costat del sector de Telemarketing del sindicat i amb el suport d’UGT i CCOO, els qui han denunciat aquesta situació i per aquesta via han aconseguit una sentència de la sala social de l’Audiència Nacional declarant que el nou conveni col·lectiu que volien implantar en Marktel és contrari a dret. La secció ha fet també altres denúncies en Inspecció de Treball, ha organitzat aturs durant mitja hora per torn tots els dilluns des del 15 de març contra les irregularitats permanents que hi ha en l’empresa i ha realitzat també dues concentracions enfront de l’empresa el mes de juny. És clar per als treballadors i la seva secció sindical que “aquestes accions no han caigut molt bé a la direcció de Marktel, que ha respost amb sobremonitorizació dels i les treballadores afiliats a CGT i acomiadaments disciplinaris per ‘baix rendiment’, en molts casos just abans que es compleixin els 3 anys necessaris perquè un treballador es converteixi en indefinit, per a estalviar-se diners en les indemnitzacions”.

Aquesta política de persecució anti-sindical pega un salt ara amb l’acomiadament d’Alejandro León, qui ha estat al capdavant d’aquests reclams. Els treballadors criden a donar una resposta contundent, contra la repressió sindical i contra la vulneració del dret a l’organització dels treballadors. Per això, exigeixen la readmissió immediata d’Alex León, president de la secció sindical i criden a continuar la lluita contra els acomiadaments, la persecució i la precarietat laboral.

Font: EsquerraDiari.cat

Publicado por cgtalacant

Somos la Federación Provincial de sindicatos de CGT Alacant. El sindicato libertario, solidario y autogestionado, por y para la clase trabajadora. ¡El sindicato que se atreve!

A %d blogueros les gusta esto: